DARLIN’ BRANDO – ALSO, TOO…

Achter het pseudoniem ‘Darlin’Brando’ gaat singer-songwriter en drummer Brandon Goldstein uit Los Angeles schuil. Hij werd geboren in Fredericksburg, Virginia, maar woonde tijdens zijn leven ook al in Brooklyn, New York en in Nashville, Tennessee. Het hoeft dan ook niet echt te verwonderen dat hij tijdens deze trip doorheen de USA in aanraking is gekomen met de country- en Americana-muziek en dat dit zijn toekomstige muzikale richting heeft bepaald.

Wij hebben zijn debuutplaat als soloartiest net in de bus gedropt gekregen. Titel van het acht songs tellende zelf geproduceerde album is “Also, Too…”. In de eerste twee nummers op deze plaat zingt hij een duet: voor de liedjes “When You Don’t Fight” en “Those Old Demons” zingt Brandon’s echtgenote Edith Freni mee als lead vocaliste en bij de andere zes tracks verzorgt deze dame de backing vocals. Er is verder ook een gastoptreden van de Amerikaanse singer-songwriter A.J. Croce (zoon van Jim Croce) op piano bij de swingende rocksong “Last Call”.

Brandon Goldstein zingt en speelt op drums, terwijl de andere instrumentalisten bij de opname van zes songs op de plaat in Nashville, Tennessee zich verzamelden onder de naam ‘The Streise Bar Band’, bestaande uit akoestisch gitarist Brian Clements, elektrisch gitarist Storm Rhode IV, bassist Jeff Malinowski en Adam Kurtz op pedal steel. Voor de twee in Bloomington, Indiana opgenomen ballads “Weeds & Flowers” en “The Old Man And The Kid” draagt gastmuzikant en co-producer Ryan Payton zijn steentje bij op akoestische gitaar, bas, pedal steel en mandoline.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video